количка

количка
колѝчк|а <-и>
същ ж carriòla f, carrèllo m
детска количка carrozzìno m, passeggìno m
инвалидна количка sèdia f a rotèlle

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • дресина — (фр. draisine) количка на рачен или на моторен погон, со три или четири тркала, за возење по железнички шини служи за надзор на исправноста на железничките пруги …   Macedonian dictionary

  • трицикл — (фр. trycicle) 1. некогашна француска кола на три тркала 2. велосипед на три тркала 3. количка на три тркала …   Macedonian dictionary

  • трола — (анг. trolley) 1. стап со тркалца што им служи на трамваите и тролејбусите за доведување на електрична струја 2. фабричка или рударска количка што се движи по оптегнато јаже над земја …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”